Jak wybrać łopaty do pizzy?

łopata do pizzy

Czy istnieje różnica pomiędzy tanią a drogą łopatą do pizzy, jeśli każda z nich pozwala na przenoszenie tego włoskiego wypieku? Oczywiście, że tak? Jak zatem wybrać odpowiednie akcesorium? Sprawdź nasz poradnik i przekonaj się dlaczego warto postawić na profesjonalne narzędzia od renomowanych producentów. 

Profesjonalne akcesoria do pizzy

Na rynku nie brakuje włoskich przedsiębiorstw o wieloletnim doświadczeniu, które specjalizują się praktycznie tylko w projektowaniu różnego rodzaju akcesoriów do pizzerii. Drobiazgowość, z jaką taki renomowany producent łopat do pizzy, noży czy szczotek podchodzi do każdego, nawet najmniejszego detalu w swoich wyrobach, może niekiedy wywołać prawdziwe zdumienie.

Łopata do pizzy do zadań specjalnych

Profesjonalne łopaty do pizzy dostępne są aktualnie w kilku różnych odmianach. Można wśród nich odszukać między innymi:

łopata do pizzy
  • produkty przeznaczone wyłącznie do wypieków bezglutenowych, 
  • akcesoria z dodatkiem karbonu, 
  • łopaty aluminiowe anodowane w złotym kolorze, które charakteryzują się właściwościami antybakteryjnymi i niesłychaną wręcz wytrzymałością. 

Producenci prześcigają się między sobą w tworzeniu łopat do pizzerii, które będą miały najbardziej optymalne perforowanie czy kształt. W produkcji takich akcesoriów bierze się także pod uwagę rodzaj tarcia występującego pomiędzy łopatą a ciastem. Dzięki takiej niezwykłej skrupulatności, powstają narzędzia z najwyższej półki, które powinny znaleźć się na wyposażeniu każdej szanującej się pizzerii z włoską tradycją.